Monday, May 22, 2017

broken string

seriously, fu**ed off.

Sunday, April 30, 2017

#6

katy perry, 
just a song ^_______^
is it though?

Monday, April 24, 2017

#5

Saturday, April 1, 2017

#4


and i guess we'll never know.

::stress::

ada sorang cikgu di skola sdg wat PHD (wowwwww inspiring!), kisahnya mencari responden dlm kalangan guru utk mengkaji tahap stress para guru. knp stress. knp ada yg berhenti awal, kenapa ada yang berniaga bla bla bla.

cikgu tu randomly tanya rakan2 guru yg lain tahap stress yg di alami. acah2 guna skala likert 1 to 5. then when he asks me tahap stress, sy jwb "dua". ok kira cam stress tahap lemah lagi la. 

few minutes later he asks me again how my master's assi, then suddenly i feel burden in my shoulder.

my respon is "ckgu tny esaimen saya terus tahap stress naik pegi 4"

means stress pikir esaimen tak siap lagi. duedate 20 april.

haih. hahah

well balancing between job, family and studying can be quite challenging. skg ni acah2 peniaga kecil2lan pulak, with hashtag #iheartSTG. dah posisi sales manager okayyyyyyy. kedai on9 kena lah sentiasa buka dan aktif. kah kah

superwoman. konon. 😝

k bye. tbgn sbb nyamuk byk sgt, gtchewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

ps: teringt dulu jaman muda ada org tolong buat esaimen. haha. 
(walo sbnrnya tak tau mau rasa ketawa atau menangis. heh)

Thursday, March 30, 2017

#3


panasnya mentari
terik lagi dalam hati

Friday, March 24, 2017

#2


sakit yang tiada penawar, atau mungkin sengaja tak jumpa.

Wednesday, March 22, 2017

#1


bukannya kau lebih sempurna,

Sunday, January 29, 2017

::i am too old for that::

oh hi! hello.

mood menulis datang lagi (meski im aware that im not done checking my student's exam papers). tak mampu hadap skg bhai...holiday mode is still ON (hari2 mode cuti seja haha)

okay..

for today, sy mau tulis psl perbezaan saya sekarang, berbanding 10 tahun yg lepas. goshhhh 10 yrs ago, i was only 20 and that year was 2007. time really flies! huuuuuuu

eh tb2 cam malas. bole camtu. nt story lagi la. acah2 #csuks sudaini. main part2. exceli ni teda part. it just .. ok2 x jadi off. sambung sikit la.

the more i grew older, the more i realised there's soooo many things i used to like, but now not anymore. for instance, i was once love a long journey, long driving. i love to go vacation especially to place i've never been before. but this recent years, tiba2 rasa cam...aihhhhh x larat la jenjalan lagi. tak larat la duduk dlm keta berjam2. lenguh kaki tangan pinggul. tak larat dan x minat la beriya melancong naik kapal ka apa, benda2 tu cam menyibukkan okehhhhhhhhhhh. byk btl mau di fikir. haih haih.

ok tu ja la perbezaan yg dpt dinyatakan utk kali ini. mgkn di sbbkn faktor usia, benda2 camtu suda jadi cam x menarik. i prefer to stay at home, spending time with my daughter, shopping through online... oh ya, sy juga perasan sy sudah x gemar jenjalan ke mall. cam penattttttt ja mau shopping, jalan sana sini, mencari baju best2. tu pun blm pasti jumpa. so for now i prefer on9 shopping. more convienience, afforable, cheaper compare certain mall, and yg utama tidak memenatkan. haihhhh simptom mak2 masuk lanjut usia kali ah? sediiiiiiihhh hahahaha

eh eh one more. dalam pemilihan outfit. dulu2 zaman remaja pemilihan pakaian sy rasanya x la bad taste sgt. in fact sy rasa sy ni quite stylo la juga (eh?😝)... tp sejak dua menjak ni, apa lg sejak bergelar bf mom, citarasa dgn pakaian pun berubah sudah. teda suda baju2 funky. sbb skg asal mau pilih baju, msti yg bf friendly. teda suda la gaya2 remaja, now more to baju2 mcm neelofa. yg longgar2 seja. hahahaha

eh one more thing, dulu2 zaman masih belajar d ipg, mampu seja tu mata bertahan berjaga malam. jan tidak tauuuuu pernah (dan sbrnya frequently) tidak tidur satu malam, besanya kes ini terjadi ketika mengambil kerja sampingan (ambil upah esaimen berbayar. budak2 U paham ituuuu), dan juga bole tjadi ketika mau due suda hantar esaimen hahaha. sandi btl tahan x tidur kan lebih 24 jam. huuu. tp skg, tlewat tdo pun mulai sudah sakit berdenyut2 tu kepala. mmg x mampu lah lagi!!

ba itu seja la utk kali ini. tingu kiri kanan, byk lagi tu kertas budak belum kena periksa. minta tulung hubby pun btl2 indak dia mau bah. sadisssssssssss. ba baaaaaaaaa ok la byeeee.

ps: if anyone happen to read this post, just so u know sy aktif dgn #projekstg. biz santai2 with real product, real income. bukan skim cepat kaya ah!! interested? ask me how to join this. i'll be gladly to guide u. heeeeeeeee

byeeeeeeeeeeeeeeeeeeee seeeeeeeeeee u realllllllll sooooooooooonnnnnnnnnn. (kau cakap dgn sepa? entahlah) hahaha

Saturday, January 28, 2017

::once a blogger, always a blogger::

Salam. hi. how are you? i hope you are in the pink of health.

gtchewww. opening utk tulis surat/email utk paper 2 BI sekolah rendah hahah.

lamanya x tulis blog.

Lamanya suda x fokus pd tulisan yg bener2 serius.

karna..aku suda aktifkan ig ku.

maka dlm pikiranku, blog itu suda tidak berarti.

namun, aku malah jauh silap.

(dah kenapaaaaaaaaa tulisan ala2 indon x jadi.ahahahah)

ok. ok.

dulunya lepas aktif dlm ig, plan da mcm x mau fokus sma blog lagi. sbb blog n ig cam lebih kurang sama kan....tulis2, pastu upload pic. ok ig terbalik la, upload pic baru caption beriyaaa. haha so mcm byk keja la kalo aktif blog, pastu aktif ig (kemain kauuuuuu. kalah2 artis kesibukan kau handle social media kan ahhahahah)

tp... u know, like they said once a blogger always a blogger. 

slps almost a year x aktif blog, sy rasa cam..
cam rindu utk menulis merepek2
to hell with readers
i know no one read my blog anymore
but then, who cares
i write for my own pleasure

bila da lama x menulis
tiba2 idea dtg cam mencurah2
mcm2 benda 'remeh' mau diceritakn
kdg tgh shower, kdg dlm keta (but not when im driving lah. bila i jadik passanger only 😁😁 (wow blog pun da ada emoji gtchewww)

ok la, dgn ini dgn rasminya
i decide to start writing again
but this time,
more writing, less picture

mau tgk pics, check out my ig lah!
kemainnnnnnnnnnnnnnn😝😝
blog kau conquer, ig pun sekali
fb tempat jualan #projekstg 

kehkeh
ok byeeeeeeeeeeeee
kelak kamek nulis lagi
sbrnya ada 3 set papers belum siap tanda
lemah la. ujian diagnostik januari
tp huntung ahkak dpt kelas bijaksana2 belaka budak tahun ni (x mintak pun. tb2 dpt)
tahun lepas
masya Allahhhhhhhhhhhhhhhhh
x ble explain suda cabarannya
sandiiiiiiiiiiii urg bilang

bah2 anak mau beradu suda
umur sudah mau masuk 2yrs 5mo masi breastfeed lagi ni.
indak bulih dia tdur teda mamy dia d sebelah heeeeeeeeeee

until then, see ya!

sincerely,
the returned blogger. XoXo (yaiiiiiii)