Thursday, August 30, 2012

::it's my birthday!!::


that's not what i really wanna talk about. everybody has a birthday. so who cares if today's someone bday?

but,

remember my post here?

well, THE OTHER HALF just did A DEADLY MISTAKE.

i don't know whether to laugh, or to cry, or to mad to him.

it just.. it's actually kinda funny when a person u xpect to be the 1st person to wish u a bday totally, completely FORGET ur bday.

he's my other half for god's sake!

every year since we got together, he never fails for be d 1st person to wish me a happy bday. never. he will call me exactly 00:00 am on every august 30 since 2008.

but today... he seems completely forgot abt my bday. his last text via viber says 'wat apa skg?' something like that on 00:12 am.he dont even mention abt my bday!!

that's funny. i wait for him to call or to at least text me to wish my bday but he didn't.

but mgkn dia rasa x penting lg utk wish bcoz he already gv me my birthday present. advanced bday gift. sblm raya haritu sudah dpt. thanks!

or maybe he's too busy wit tugas2 d skola smpai lupa tgk haribulan.

or myb dia rasa sy x penting lg utk dia.yala, sudah hampir 5 tahun couple i dh x penting dlm hidup dia  (INI AYAT2 ORG MERAJUK.MENYAMPAHNYERRRR!! ahahaha)

it just...i never thought he will forget my bday.dat's y i said on that post 'tidak la bah smpai lupa kan. merajuk 3 bulan okey'

BECAUSE I NEVER THOUGHT HE WILL FORGET MY BDAY!! how can u forgot ur someone's special bday???!!

sbb tu la rsa mau ketawa sbb lucu bahhhhhh..!!

but at the same time, i feel sad bcoz he's not a 1st person to wish me a happy bday this year :(

he supposed to be the one, and he was for 4 yrs in a row. but this year, dia bkn org ptama.until this moment, dia msh x wish. or myb sudah ttdo.

MGKN SY PTT MERAJUK 3 BULAN. ahahahahahha. 30.11.2012 baru bckp balik ngan dia. hahahahhahaha.

but, normal la kn merajuk bila org penting lupa bday kita. i dont mind if kwn2 lupa or sngaja x wish my  bday. i dnt even put my bday on FB. sy pn agak jarang wish kwn2 bday walopn slalu ja nmpk dlm FB notifications. hihi. tp.... kalo yg tsyg lupa? errrrkkkhhhhhhh.!  

Sunday, August 26, 2012

::my raya 2012::

*warning. entry ini agak pjg, serta mengandungi nasihat pemakanan yg x sihat.sila jgn tpengaruh ok*

tiba2 cuti sudah tamat. tiba2 semua suasana indah dan membahagiakan telah berlalu. skg cuma kesedihan, kesepian, kelukaan dan kemurungan EH TERLEBIH SUDA! heeeeeeee. x ada la, skg sudah berada di asrama. wah awal! ya, ni smua gara2 esaimen yg plu d htr pada hari esok (sepatutnya). oleh kerana sy sedar diri sy blm wat apa2 sgt, tpksa la pulang petang hari ahad. sbb tkut x sempat print segala. kalo bkn di sbbkn esaimen, spt biasa sy akan pulang pada subuh hari isnin. lepas tu, sudah selamat tiba di asrama dpt pula permission dari pensyarah utk extend esaimen smpai hari khamis (30 ogos). haihhhhhhhhhhhhh. syukur tp lemah la. kalo tau awal2 kn x la bersungguh sy pulang dan berniat siapkn esaimen tu. uhuk2. apa bole wat, nasi sudah menjadi bubur wuwuwu.

ok, berita sedih. hari sabtu lalu kami dikejutkn dgn pemergian seorang junior dr IPG Kgau. sgt3 terkejut dgn berita tu sbb selama ni arwah x penah pula diketahui ada penyakit. n malam sblm dia meninggal, nmpk dlm FB dia msh aktif komen2, update2 status. ada kwn dia sorg lg kata sempat chat ngn dia malam tu. tb2 keesokannya....dia sudah ditemui meninggal dunia. menurut sumber, meninggal dalam tidur. Allahu Akhbar! mmg sesuatu yg x djangkakan. ada yg kata heart attack, dan ada pula jangkaan dia ada tinggi darah. wallahu alam. umur dia baru 21 tahun. walopn sy x rapat dgn dia, tp sy sendiri rasa terkejut dan sedih dgn pemergian secara tiba2. skg ni, sblm tdo sy slalu berfikir, "adakah aku masih hidup pada hari esok?,".. benda tu juga wat kita muhasabah diri, sentias berdoa sblm tdo. mohon dimatikan dlm keadaan khusnul khotimah. memohon maaf slalu kpd org lain, dan sentiasa memaafkan serta meredhai kpd org lain. sentiasa tunjukkan dan nyatakan sayang kita kepada org2 terpenting spt suami/isteri/keluarga/anak2 sbb kita x tau mungkin2 itulah kali terakhir kita akan bertemu mereka. huhu...mari sama2 sedekahkan alfatihah kpd mereka yg sudah pergi ':(

hm.. skg baru 9 syawal. kiranya masih awal2 raya. tp mood raya seakan sudah berlalu. balik hostel terus hilang rsa keharirayaan. (wujudkah pkataan ini??hahaha). balik hostel terus terasa bebanan kerja menghempap. fuhhhh sabar!! sekejappppppp lg smua ni. skjppppp sj! mesti bertabah. mesti kuatkan smgt. habis smua ni, then akan melangkah ke dunia sebenar. heh~ berdebar tggu kawasan posting. kalo kena sjung, mmg meraung la kottt sy. kalo kena swak, sy akn berusaha mta tlg B bg kwsn dekat2 ngn dia. kalo kena Sabah, i think no probs sbb Sabah kurang kwsn yg plu melalui jalan air. cuma kwsn pedalaman tu mmg msh byk la. waaaaaaaaaa xcited but terrified! 

hows my raya u ask? (walopn x ada ptnyaan). well, for me this year raya was awesome. not bcoz sy byk beraya (err sbrnya agak byk juga rumah yg bjaya djejaki), but plg best sbb MY OTHER HALF ada dgn sy. biasanya dia akan dtg beraya juga cuma lambt.kdg raya ketiga or keempat bru dtg. but this time, most of his cuti ada dgn family kmi. seronok! :) ... bila berjauhan baru tau apa itu rindu, apa itu rasa memerlukan. kali ni, raya ptama lg B sudah ada dgn sy. thanks to his cuzzy yg kawen pd raya kedua, dpt laa B dtg beraya awal dgn sy hihihi. cuzzy dia kawen org Ranau juga (tp berlainan kampung la. jauhhhhhhhhhh dr kg sy). jd B sbg salah satu family member yg mhadiri majlis tu. B dtg bbka puasa dgn family sy pd hari jumaat, then sabtu dia balik Beaufort. Malam hari ahad (dlm dkt jam 10 malam), B sampai Ranau semula. Dia jalan dr Bfort dlm jam 5 petang tp jammed gila so lmbt smpai ranau. ffuhhh pengorbanan! ;p .. tahun dpn tym raya fully sambut di Ranau la kn B insya Allah. doakan.

raya kedua kami mhadiri majlis cuzzy dia. agak malu sbb rupanya kami lebih dulu smpai dr rombongan pengantin lelaki aahahhahahah. cpt2 sy masuk keta smula then cuma kuar tym kuarga lelaki dtg. hihi. alhamdulillah dgn sekali lafaz, cuzzy B tu sah jd suami kpd tunangannya. hopefully B pun masa akad lancar2 sj hendaknya.hihihi

then raya ketiga kami wat open house. family B pun ada. raya keempat mmg full blast g beraya sana sini. raya kelima kurang best sbb my sis ditahan di hospital Ranau sbb kurang darah. sedih. Raya keenam B balik Bfort, then raya ketujuh abg ipar balik Tawau. sedih. mom ckp rumah rasa kosong, ringan, sbb satu psatu org bkurangan. mcm my sis ckp la, yg meninggalkan sedih, yg ditinggalkan pun sedih. sobsssssssssss.

masa B d umah, mcm jadi rutin pula setiap malam makan di tgh malam. urggghhh. cannot resist bahhhhh. tgh2 malam pndai pla rasa lapar pastu pndai masak megi, wat air panas, then mkn2 kuih raya. kdg makan nasi skali. sy ckp B ni mganggu program diet sy. tp x kisah la, bkn slalu pn. plus ada yg tsyg, megi pun jd sedap ;p (x pyh nk beriyeeeeeeeeeeeee)

okeh. meh makan2 bsama kami.lalalala~

slps siap wat open house raya ketiga tu, tgh malamnya kami sekeluarga makan2 pla. smua ada. mom, dad, kakak, her hubby, sy n B. sy ngn B makan megi laksa. tu siap ada hot drink. sy wat nescafe, B minum teh. masa ni jam 2.35 am. xtau la smpt ka x hadam. jam 4 sy tdo.hahahahah

 tgn my dad ada di sanaaa.

 B xkn sudah knyg? megi lum sentuh pun ;p

then malam esoknya, sy ngn B lapar juga tgh malam. as usual, kami makan megi lagi. kali ni megi ayam. hihi. masa ni sy tgk jam di hp menunjukkan angka 1.44 am.

 sy suka letak halia waktu panaskn air bila masak megi ayam. aroma dia sgt menyelerakn! (kunu.pdhal mmg dasar godo'ot) godo'ot means gelojoh.

 mee maggi ayam

 telur nan sebiji

seisi makan br mau bermula.

 looks so sedap!! (trus rasa lapar dan ingin mkn megi juga ketika ini.ahahahaha). sy suka makan megi ayam ditambah halia. serius sedap. pasni siapa2 yg x pcaya atau ingin merasainya sendiri, bole laaa cuba ya.

malam seterusnya pula.... kmi makan megi lagi! this time makan maggi kari. serius x sihat sungguh pemakanan kami. 3 hari berturut2 bhhhh makan megi. kesian B kalo btl2 sudah kawen, jd kurus dan mudah diserang penyakit la anak2/suami sy sbb semua mknn x bkhasiat. d mkn dtgh malam pla tuuuuuuuu.

 ada megi. ada nasi. ada ayam, ada minuman panas, ada kuih muih raya. masa ni sy smpt tgk jam, jam 12.40 malam. rsauuuuuuuuuuuuu~

B suka campur limau dlm megi kari

sgt best makan tgh malam especially bsama yg tsyg. kami sekeluarga sbrnya mmg agak biasa makan tgh malam. masa ni my parent and abg ipar sudah selesai minum2. (supper). masa tu dad kata rasa mau minum malam, dlm jam 11.50 malam. tp sy blm mandi. jd parent and abg ipar makan dulu, B haruslah tunggu saya. berani dia mau makan awal2 dr sy??? ahahhahaha. kuku besi. masa ni kkak sudah ditahan di hospital. huhu

okeh, masukkn keping2an gambr best lg sket.
B ngn abg ipar. sngaja pakai baju sama. dorng ni dari Vietnam bh ni. sesat smpai d Msia! hahaha

baju2 yg plu d iron pd malam raya. mom and dad theme ungu. sy sudah sediakan awal2 shawl ada dua. satu tu pashmina two tones. mmg original plan sy mau pakai pashmina tp bila pakai, x mjadi pula. tlampau pjg. seb bek sudah iron sedia shawl pinklish sy tu. x apa la, yg tu pun cantik juga.heeee ~

angpow raya from my sis and abg ipar. tq so much!!! abg ipar kata tu kali terakhir bg sy duit raya sbb tahun dpn sudah keja. alaaaaaaaaaaaaaaa.... bg smpai bila2 pun sbrnya x apa. sy rela ;p ;p

 
me at raya 1st. ori. no edit. 

me and B masa raya kedua. masuk keta semula smntra tggu family slbh llki. hahaha. perasan x sy duduk sblh pemandu? itu eksyen okeh. sy x memandu punn. kami bw keta daddy masa ni.big horn. 

  
  kwn2 sekelas sy yg dtg beraya. datang dari jaauhhhh. from KK kecuali si baju merah Vyen. dia duduk bbrpa ratus meter sj dr umah sy.hehe

overall sy hepi dgn raya ini. baju baru, kasut baru smua tu soal kedua. yg plg penting ialah nikmat dapat menyambut hari raya bersama keluarga, yg tsyg, rakan2 srta msykt dlm keadaan tenang, makmur, aman damai sejahtera. (walopn hampir setiap malam sy berasa spt di medan perang sbb mercun dan bunga api berleluasa). Alhamdulillah Allah msh memberi pinjam nikmat kesihatan, nikmat kegembiraan, nikmat kesejahteraan dan keamanan kpd kita. cuba fikirkan bgmana sambutan raya bg mereka yg berada di negara bergolak spt Syria atau Myanmar? ... sedih.. Alhamdulillah syukur Ya Allah atas kurniaanMU terhadap kami hambaMu yg cepat lupa dan alpa.

skg... semua sudah kembali ke tempat asal. semua sudah balik bekerja. B sudah berada di Swak smula. abg ipar sudah balik ke Tawau. sy sudah balik ke Kgau. kakak mhitung hari utk melahirkan. smoga smuanya slmt dan dpmudahkan.

syg sgt B byk2. spjg B ada d umah, kami x penah pn kuar dating g pekan or else. d rumah bsama family itu lbh baik dan bkualiti. B pun sudah pggl my parent as 'mummy and daddy'. parent pun sudah sygkn B mcm anak sendiri. Insya Allah, kalo pjg jodoh, pjg umur, x ada apa2 halangn, tahun dpn kami akan mengikat kasih as hubby and wife. insya Allah. doakan :) :) :) .. walopn smuanya msh jauh, x slh rsnya merancang. tp Allah jualah sebaik2 perancang.

*gmbr2 d bwh ni masa menunggu my parent utk g makan d kedai Mama Kopitiam, d pekan. sedap dan murah mknn di kedai tu.berbaloiiiiii. 
 we are crazy about each other! love u B. i always do. no matter how far apart we are, you are always in my heart :)

babai smua. ps: 30 hb ogos ni bday sy. jgn lupa wish, dan bg hadiah skali.tq in advanced. ahahhahhahaha

Friday, August 24, 2012

::resepi raya::

sila baca spt anda sdg melihat chef wan mengendalikan rancangan memasak di tv.

hai kawan2 semua. apa khabar? eh lupa pula ucap salam. assallamualaikummmm w.b.t. anda semua sihat? kalau sihat alhamdulillah. kalo x sihat pegi cpt2 jumpa doktor k? rasanya blm terlewat utk sy ucapkn selamat hari raya kpd anda semua? raya anda bagaimana? ok? meriah? ceria? atau risau? bingung? sedih? mengenangkan banyak esaimen yg blm dibuat? ahahahhhaha biasalah tu kawan2. sy sendiri pun esaimen terperuk dalam beg belum buka2 langsung.faham2 la, smua masih mood beraya. tak gitewww??? hihihi

ok anda2 semua sudah mengadakan jamuan rumah terbuka? kalo yang sudah, bagus la. kalo yg belum dan masih buntu memikirkan apakah hidangan yg ptt anda sajikan di hari rumah terbuka anda, usah risauuuu. saya sedia membantu!

ok harini sy akan tunjukkan salah satu resepi yg palinggg mudah dan enak serta sesuai dinikmati juga dihidangkan di rumah anda. senang saja! berminat? sila baca entry ini sehingga habis ya :)

ok.. meh kita lihat bahan2nya....

 kepak2 ayam yang telah dibersihkan.

bahan2 campurannya.

kalo x nmpk meh sy tjkkn. (bole baca label). atau kalo x nmpk juga, bahan2nya ialah ajinomoto, garam, kunyit dan lada sulah. hihihihi

 serta minyak yang dipanaskan.

baik.... cara memasakknya ialah:

 campurkan garam, ajinomoto, serbuk kunyit serta lada sulah ke dalam kepak ayam. gaul sehingga sebati.

 ayam yang sudah sempurna dilumur dimasukkan ke dalam periuk yang megandungi minyak panas. tunggu beberapa lama. utk hasil yang baik, kecilkan api di dapur gas bagi mengelakkan ayam hangus di luar tetapi isinya masih mentah. biarkan di dalam minyak dalam tempoh lama agar ayam dijamin masak di luar dan dalam isinya. 

selepas itu.........
:
:
:
:
:

TADAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....!! 
sedia dihidangkan!!!!
 

hiaskan ayam anda dgn salad segar bg mencantikkan lg wajah ayam anda. 

sedia dihidang. bole dimakan dgn nasi atau dimakan begitu sahaja. cicah dgn sos cili kimball pun terbaik juga!!

sekiaaaaaaaaaaaaannnnnnnn. selamat mencuba kwn2.

ahahahhahahahahhahahhahaha. jgn maraaaahhhhh. bergurau ja bhhh. ayam goreng je ponnn hidangan. kikikiki saje bg nampk xclusive kannnnnnnnnnnn siap tutorial satu persatu.kikikikikiki sbnrnya ni lauk hidanagn makan malam (MAKAN TENGAH MALAM) sy dgn yg terchenta. pndai pla mau lapar mlm kn. pdhal rutin kami makan lwt malam. not good. not good.

babai. pasni kalo rajin mau tulis blog lagi.

ps: rindu B :( :( 

Saturday, August 18, 2012

:: berdua denganmu pasti lebih baik ;) ::

date: 17 Ogos 2012
venue: at my sweet home, kg lohan ranau sabah

the one i miss the most. lebih dua bulan x jumpa, akhirnya alhamdulillah berpeluang berbuka puasa bersama! :) :) i miss u b. i still miss u even though i already saw u in front in my eyes.

dessert slps berbuka. menikmati cocktail buatan abang ipar. abg ipar sy mmg pndai masak! :)

 senyuman ikhlas dr B. (pdhal d pksa senyum). kesian jari kelingking kiri B cedera. wuwuw teruk juga luka tu. dalam smpai nampak isi. kwn dia yg bw g hospital. b cakap dia pitam jap sbb darah tlampau byk. badan jd lemah.

 curi gambar B!

 ok x curi lagi. heeeeeee~

 
 muka x puas hati.

hensemnyeeeee ;p ;p

 love you dear! insya Allah kita beraya bersama kn. syg B byk2 :)

Monday, August 13, 2012

::monday's update::

x tau la apa la apa mau update. haihhhhhhh.

malas btl update blog.pdhal agak rajin x pny masa. (wah?) .. btl agak busy sejak akhir2 ni. kajian tindakan sememangnya memerlukan perhatian lebih. malas dan lemah dan blm byk progress. wuwuw

bru subscribed internet semalam! akhirnyyyyyyyaaa la knnn sbb selama ni tegar x mau beli tenet rm30 sebulan. sbb rsa mcm mbazir bah. oredi got celcom broadband and d IP ada wifi. tp ttba rasa plu juga laa internet d hp ni uhuk2. sy kn pengguna Digi. kalo btl2 plu tenet, sy tpksa tukar simkad broadband celcom masuk hp. penat laa tkr2 buka masuk sim kad. ok laa tu sudah ada tenet d hp.hihi

trus activate viber n whatsapps. mmg suda lama install tp x penah activate sbb x ada tenet. now sudah bole viber n wassps ngn B sesuka hati. pcuma all the time! pdhal sblm ni call n sms b/w sy ngn B mmg free sbb kami guna pelan super buddyz (pcuma call dan sms utk 3 nombor digi ke digi).heee. d ranau (at my home) cuma dpt gprs tp d kelas ni (ip kgau) dpt pla 3g. ok ler tuuuu.

oh ttba pula sy sgtttt suka BERMEKAP. seriusss suka! dan sgt gembira sbb ramai kwn2 sy pndai mekap org. ada masa dorg make up muka sy, ada masa sy wat sendiri. hihihi sukew lettewww. banyak pula benda perlu wat kn utk makep yg baik dan tahan lama. dulu sy cuma pakai foundation, pressed powder, ngn moisture lipstick. kdg2 kalo rajin pkai liquid eyeliner. sgt x pndai pakai eyeshadow! but now... rupanya utk mekap tahan lama kena pakai base, concealer, foundation, eyebrow, eyeshadow (ada caranya lagi one by one!!), mcm mn mau timbulkn tulang pipi, mcm mana mau lukis hidung spy nmpk lbh mancung, mcm mana curl bulu mata then pakai pen eyeliner. wahhhhhhh complicated bah pulakkkkkk! mmg agak x lawa juga sy solek tp x apa, practice makes perfect. hihi. cuma skg sy masih blm pndai wat eyebrow dan eyeshadow. plu byk latihan.

muka sy lepas mekap mmg lari habis dr muka sebenar. i dont know if itu benda yg baik or x hahaha tp mmg lain sgt muka biasa dgn muka bermekap. sy sent pic ngn B, dia ckp muka sy nampk lain kalo pkai heavy make up. mom pun cakap lain muka sy. hoho redhaaaa~! 

huhu mengantuknya dalam kelas sbb subuh td driving all d way from ranau. mmg sudah biasa balik kgau subuh isnin. malas balik ahad. malaaaaaasss btl keadaan yg akan dihadap. jd baik lama2 d umah. lg kurg benda yg menyesakkan jiwa. sesak!

good news! berat badan semakin menurun hahahahahah. kalo ikut BMI sy, 40kgs tu sudah x normal (sgt kurus). jd berat badan normal sy bermula 41kgs. plg limit utk normal BMI x sure pla tp haritu sy penah test kira kalo berat 50kgs, BMI sy masih stabil tp x mau la smpaiii 50kgs huhu. i proudly informed my current weight is 43.2kgs OMG sy sudah kurus la! hahahahhahaha perasannnnn. bole sy bgtau minggu lepas sy kena gastrik teruk smpaikn hampir smua mknn yg d makan x dpt dihadam dgn baik? sbb itu la kotttt berat menyusut. nanti pas raya berat naik lgg tu. x mampu la menghalang. hahahah redha sekali lgggg. tp kalo bole x mau la smpai 45kgs dan ke atas.huhuhu. sedih okeh nmpk byk baju2 yg x muat sudah.

 k la, sbrnya mau upload gmbr2 sendiri tp x ada mood pula. meh sy upload gmbr2 kazens sy yg cumillll. smuanya berumur bawah 10 tahun. smua 7,8 tahun. hihi. sy sgt suka main ngn dorang2. my aunt ckp sy ni 'huguan siou' utk budak2.hahaha (ketua antara semua). sy msh main ngn dorang. best whattt. hahaha. haritu drg main sembunyi2, sy pun ikut. dorang main ntah apa nama pmainan tu, yg plu wat bulatan dan ada princess d tgh2, sy ikut jg. (DAN SY LA SI PRINCESS).hahahaha




 *gmbr2 ni d umah nenek

dan..............d bwh ni pula aktiviti sy ngn kwn sblh duduk, Ng. masa ni seseorang cikgu sdg memberi kuliah. kami berasa agk bosan jd wat ptandingan menulis nama artis bollywood. d bwh ni Ng yg tulis. mst la dia menanggggg. ahahahhahaha


ok la bye. mengantuk mau tdo aftr kelas. cpt la jam 12.30 tghri. haihhhhhhhhhhhhhh. 

ps: terasa penulisan ni kalo di baca spt non stop w/o taking breath. hahahahah

Thursday, August 2, 2012

::berbuka puasa::

date: august 1st 2012
venue: at room 129 Block D, IPG Kgau's Hostel
foods bought at: Bazaar Ramadhan @ Kmall Street

 
mocha ice shake w/o pearl. sad! pearl sudah habis :/

(dont know y dis pic cant be xlarge.kalo bg saiz xlarge dia cuma kuar half.so tpksa bg saiz large sj)
 kebab ayam + kuih tradisional tiga ketul. 

 laksa entah apa. (penang?johor?swak?) does it matter? no. just eat it.

 nasi himpit. really? since when i eat this? dont know. just bought it.

 the close up kebab ayam. 

 buah jambu! beli sbb siang tu wkt tdo (jam 2 lbh petang), sy termimpi memakan buah2an. x igt apa, tp rasanya sgt manis. when i woke up, sy berazam akan membeli buah2an manis! hahaha bole pula kn. bila jumpa jambu batu ni, ok laaa. bolee laaa tu pengganti mimpi. pdhal x mkn habis juga pn. bg jiran sblh.
 :
 :
 :
 :
 :
seriouslyyyyyyyy saya beli semua ini utk berbuka puasa????????? 
UTK SY SEORANG SAJA MAKAN.
mampu habis kaaaaa????
fffuuhhhhh~

ha! ha! ha!

good night. byk lagi gmbr2 sbnrny but later la!

ps:
 current weight! taken minutes ago. thank God i lost almost 3kgs! =) =).. i was 47/48 on march'12. but now.. ;) ..walopn ayatny salah (ayat betul: wow! look at your weight!) supposedly no 'the' there., tp i dont mind as long as the ukuran berat is betul.hihi (EH MUNGKINKAH AYAT INI BETUL DAN CUMA SY YG LEMAH BAHASA INGGERIS BIASALAH SY KN MEMPERJUANGKAN BAHASA KEBANGSAAN AHAHAHAHHAHAH BOLE BLAHHH!)

okeh will be updated soonnnnnnn. still in a foody mood.