Saturday, June 22, 2013

::in love with mr.hubby::

hewhew. saje je beriye tajukkk. pdhal entry xda kena mengena. hari sabtu, hari berehat dan melepak d rumah tp ya Allah x tahannyaaaaaaaa panasssssss..!! (x pyh msuk line 'neraka lg panas' okeh.!!). huhuhu. hny luahan perasaan ttg cuaca. encik somi ckp kena cpt psg aircond kalo camni. seyes panas wehhhhh. suda la miri ni pesisir pantai. area sini pn dkt2 pantai. cam Bungai.. Kuala Sibuti.. panazzzzzz haih T_T. now encik somi g pekan cari eskrem. bagus banget kali d mkn kalo panas2 camni. uhuk2

btw ni masakan encik somi. haha. sedap okehhhhh..!! tq love.. nxt time msak lg k! heeee

 ayam masak lemak cili api

ok. cerita lain jap. skg sudah panas ttg nama yg bakal kuar utk penempatan PISMP ambilan Januari 2009 (batch kami la tuu). kan ritu cuma interim dan kebanyakn yg dpt Sabahan/Sarawakian dan negeri terlibat pun Sbh/Swak. Skg ni posting besar2an la, smua skli tmsuk Sjung Msia. ni post dr group tu:


haih. tensi dgn berita ni sbb kami 99.99% yg interim akan kekal d skola lama. mcm x relevan keja KPM ni. spttnya yg Sabahan dia htr la balik Sabah. lbh mudahkn urusan? dorg pn x pening tiap2 eg-tukar dibuka, yg Sabahan mengisi utk balik Sabah. klo btl Sabah ni msh kkurgn guru, knp x isi sj dgn Sabahan sendiri? kesian la dkt kami. duk jauh, kos sara hidup yg tinggi, tambang kapal beratus2.. sy sgt ingn bkhidmat di negeri sendiri. bukan bmakna sy x suka Swak. no. i like here. cuma, seandainya mmg benar Sbh kkurgn guru, sebaiknya htr la Sabahan dulu bkerja d negeri sndiri.

haih. apapun God knows better. He has better plan for me. Insha Allah.

Tuesday, June 18, 2013

::tunang::

salam.

sudah selamat bernikah, baru mau sebut psl tunang? haha. 5 abad yg lepas sudaaaa. x apa la, mmg sy berniat utk tulis psl tunang pun, cuma mmg slps bernikah. kenapa? sbb sy x mahu dan x pernah heboh2kan pertunangan sy. sy byk search psl rahsiakan pertunangan, kenapa ia tidak seharusnya dihebohkan, dll, then sy wat kptsn utk 'tidak menghebahkan pertunangan'. ada juga sy search dan hasil jwpnnya di sini (hadis merahsiakn tunang tu lemah). tp seandainya pertunangan yg dihebah2kn itu bole membw kemudaratan, jd better ianya dirahsiakan. 

tp sy mmg berniat utk x hebohkn pertunangan sbb kami bertunang dlm tempoh yg lama, iaitu setahun. dlm setahun tu mcm2 boleh jadi tau. bkn la meminta2 perkara yg x baik terjadi, tp kita x tau kan apa yg akan terjadi di masa2 hadapan. mana la tau jodoh x pjg,...ada d antara kami yg berubah hati, .. nanti susah la kami sbb ianya melibatkan maruah diri dan keluarga. byk benda yg perlu di consider. kalo pagi bertunang, petang nikah tu x apa di hebah2kan. heee =p

kami bertunang masa ptengahan tahun 2012. tarikh plhn ialah 6 jun 2012. heee. sy yg plh tarikh tu. hari rabu (kalo x silap). kenapa plh tarikh tu? x ada apa2 sebab. cuma rasa tarikh tu cantik hewhew 6.6.12. lalalalala saje je beriyeee. sebenarnyaaaaaa, dlm perancangan asal (hubby and i), kami bertunang 12.12.12, dan nikah pd 11.12.13. taaaaaapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tetiba inchek suami minta dicepatkan kami bertunang. bincang punya bincang, sblh fam kami x ada mslh. pastu masa btunang sbnrnya x ada tarikh khusus dinyatakan dlm perjanjian, cuma pbincangan dalaman antara sy ngan en.tunang (msa tu msh tunang lahh kn), x lebih dr dua tahun dr tarikh bertunang.

bulan disember 2012, slps pbincangan dlm fam sy di buat, kami putuskan utk bernikah pd cuti skola ptengahan tahun 2013. mula2 kami plan utk wat awal cuti mei (start cuti tros nikah sblh pompuan), seb bek jadual konvo kuar awal. blm dinyatakan tarikh khusus mcm sidang dan tarikh konvo tp mmg diberitakan konvo dijalankn pd hjg mei (cuti skola ptghn tahun). so bincang punya bincang, kami tetap akan wat pd cuti ptghn tahun cuma pd hjg2 cuti la. kebetulan tgk tarikh, kena pula 7 jun hari jumaat. maka sy pn plh la tarikh itu. alhamdulillahhhhhhh 7.6.13. hihi sukew3

ok la, talk less. more pics.! nahh sket2 gambar msa tunang. pdhal edited verison yeayyyyy! 

 sedang bersiap. dub. dab. dub. dab. dlm hati. seyes neves gila. entah kenapa. bukannya kawen ponnn. haha

 my org kuat. teka d mana my beloved nephew Rizq =p


 

 
 Rizq msh dlm perut mummy. heeeeeeeee

perbincangan org tua2

 fam B

hantaran2.

 bertunang! disarung cincin oleh bakal mak mentua (skg sudah jd real mak mentua hihi)

 en.tunang (ketika itu)







cincin tunang sy ;p

cupcakes of loveeeeeee

 our little dais. kalo plh dais utk bertunang/nikah (yg x diguna utk sanding), plh la pelamin yg sesuai tauu. yg boleh duduk bersimpuh. bukannya dais yg siap pakai kerusi cam sanding (yg bpisah2 pla tu. kerusi sorg satu) pdhal event yg dgunakan cuma tunang/nikah. (err yes offense. sila terasa haha!)

aa..... itu shj la sket2 gmbr tunang. alhamdulillah jodoh panjang dan ptunangan kami berakhir dgn sebuah pernikahan. syukurrrrr. dlm tempoh setahun bertunang tu pun  mcm2 cabaran di hadapi. terima ksh encik suami yg sentiasa bersabar dgn karenah2 sy yg menyakitkan otak hihi. tq so much love. semoga terus bersabar dgn karenah isteri B ni ok. hihi

bye! balik umahhhhhh. msa skola da abes hewhewwww

Monday, June 17, 2013

::love::

ini baru jalan g Miri (g servis keta), beratus2 (ok hiper. berbelas sj =p) gambar2 d ambik wit mr.husband. haha. bear wit me darl. sy bukanlah jenis org yg suka self-captured tp bila sudah start, susah dihentikan. haha 


ok la. sikit gambar kawen, from my hp. x tau la bila encik photog akan htr. dia pn x sms lg. tp x apa, mdh2an skli smpai dgn gmbr2 konvo. heee =)

 the sisters. before akad

 lepas makan.

 
boleh pandang2. boleh pegang2 hihi (nyanyi cam lagu Ana Rafali ft Suhaimi Meor)

 malam berzanji, berbedak dan berinai. ini slps berbedak. if u notice there's a bedak sejuk in my tudung

 
 dalam kereta pengantin

 theme: dark purple and dark brown. oh, i bought my own crown. lalala so i can be a princess forever kikikiki~

 
 kereta pengantin. 2011 dihias utk my sis. 2013 ttiba sudah utk sy. heheh msh menjadi pilihan walopn encik Viva sudah ada.

ok itu sj. gud nite.tdo2. esk mau g skola huuuuuuu

Wednesday, June 12, 2013

::bukan anak dara lagi::

woottt..! woottt..! tajuk panas x hengatttt. ahahahahah btol laaaaaaaaa. kn sllu kalo blom kwen kita kata 'anak dara', or 'anak dara sunti' or 'kembang perawan' bla3. jd kalo sudah berkahwin, nama2 itu sudah x ada lah. terimalah hakikat u r no longer anak dara. u r 'isteri org' dahhhhhh.

cubit2 pipi masih. sikit2 la x pcaya sudah isteri org. yaa btlll sudah jd isteri orgg..!! sudah halal..!! alhamdulillahhhhhh..! =) tp gmbr2 blom dpt upload sbb my official photographer blom bg. tggu sbulan katenyeeeerrrr. (pengantin x brp mau baru lagi. suda basiiiiiiiiiii). haha

masa akad tu, encik suami mmg nevesssss. sy pla x ada neves sgt. seyes x neves. msa tunang lg neves. haha. alhamdulillah suami lepas dgn sekali lafaz. alhamdulillah3x..!! kitaorg nikah 7 jun 2013 btempat d rumah saya d Kg.Lohan Ulu, sanding pula di Lohan Rest House pd 8 jun 2013. again, x ada pics bole share sbb sy sendiri pun blom tgk pics heeeeeeee.

msh dlm fasa membiasakan diri dgn status 'Puan'. sebak bila dgr khutbah nikah, "slps berkahwin ketaatan kpd ibubapa telah berubah kpd suami". suami is my priority now. and now, sy obsess mengemas dan mengisi rumah. (kami sewa rumah dgn encik suami). sudah kawen perasaan tu dtg dgn sendiri. mau decorate rumah, letak mcm2. beli mcm2. haish. mcm mau beli skli tp x mampu la wehhh. rumah ni ksg, cuma ada bbrp perabot. sy dan suami kena list la brg2 yg plu di isi mengikut keperluan. x bole beli skli. step by step ikut keutamaan. huhu tq B for e'thing.

and now sy sudah faham knp my mom suka gila beli set pinggan mangkuk/set memasak. dulu msa bujang2 sllu pelik bila mom x hbs2 order set pinggan mangkuk/set tempat sayur/lauk ikut design baruuuu katanya pdhal benda2 tu sudah btimbun d rumah. bila tny mom knp asyk bli pdhal d rumah sudah sedia ada yg lain, mom cuma jwb "bila intan sudah ada keluarga nanti, intan tau laa kenapa mami suka beli camni,". and now i understand why =) .. unxplainable. mmg akan suka mbli brgn rumah once sudah ada rumah sendiri (pdhal rental house ja ponnnnnnn haha). tq juga wat kwn2 yg hadiahkan set pinggan mangkuk/alatan memasak/toaster sgla. sgt3 mengujakan dan sudah selamat d bawa balik ke sini lalalalala. u olls mmg memahami! tQ..!! (kesian Nina sy paksa belikan set pinggan mangkuk mahal dr Imperial gara2 dia x dpt dtg majlis sy hahaha). tq Nins mwah3..! =p

k la, dats all. cpt2 la dtg gmbr kwen. sik saba kmk mok nangga. hewhewhwewwww

byeeeeeeeeeeeeeee.

Thursday, June 6, 2013

::detik-detik terakhir...::

6.6.2013. hari ini. 

esok 7.6.2013

Insha Allah jika x ada hlgn, mdpt izin dr Yg Maha Esa, esok sy akan bergelar isteri.

whattttttttttttttttttttttttttttt???????!!!! isteriiiiiiiiiiiiiiiiiiii???!!

rasa x pcaya, tp sila2 la pcaya =p

ya Allah terasa diri msh kanak2 =p .. msh segar dlm sy ke sekolah rendah (kebangsaan) dan skola agama (rendah). tiap hari khamis mesti hati rasa gembira sbb ingat keesokannya hari jumaat. lps jumaat akan cuti sabtu ahad. sblm ke sekolah setiap hari periksa buku apa yang akan dibawa ke sekolah utk hari esok. almost e'day akan main pmainan2 tradisional dgn kwn2. (main hantu2, galah pjg, batu seremban, konda kondi, lompat getah) dan mcm2 lagi. sebut sj semuanya. Insha Allah smua pernah dlakukan heheh seb baik zaman kanak2 sy dlu blm ada teknologi smart phone. bdk2 skg kebanyakn lg byk hbskan masa main games di internet/fon bbanding bermain d luar rumah. zaman x sama =)

then masuk skola menengah. skola agama. melalui zaman remaja yg penuh suka duka. emosi remaja yg x stabil ;p .. confession: sy x penah bercinta waktu skola menengah. sekadar crush2 tu adalah. x ada smpai declare btl2. masa form 5 sy suka someone yg pernah ditemui selama sekali dan byk bicara melalui alam maya. *senyum. manisnya kenangan remaja*

masuk ke level pendidikan lbh tinggi. masuk IPG dan pilih jadi guru. awal2 msuk IP pernah cuba berkawan rapat (kenal hati budi ;p) dgn bbrp lelaki tp x ada seorang pun lekat. perasaan x sampai. x feel. x rasa jatuh cinta. dlm hati bertanya juga, bilalah akan jumpa org yg btl2 rasa disayangi. btl2 rs 'chemnistry'

masuk tahun kedua. baru rasanya jumpa seseorang yg agak ada perasaan, sbnrnya x la brp tp rsa lebih banding org2 lain. tak sangka rupanya dialah jodoh sy ':)

alhamdulillah hubungan kami survived selama 5 tahun lbh. semoga terus kekal smpai akhir hayat. 

selamat tinggal alam bujang. selamat tinggal kenangan 'jaman mudah2' =p selamat tinggal semua org2 yg pernah sy minati atau yg pernah meminati sy =p . sudah x ada chance mau tackle. sy akan jdi isteri org dlm bbrp belas jam lg. (tp x tau knp shingga saat ini x ada debaran sgt. hohoho)

terima ksh kpd sanak saudara yg sudi dtg membantu kami. tpksa diakui 'kakitgn' kami agak kurang. x apala, mgkn yg lain terlalu sibuk dgn urusan msg2. nsb baiklah sy ada daddy, mummy, kakak, abg ipar dan anak buah (=p) yg setia bersama sy. semoga majlis ini dpmudahkn dan mdpt redha dan berkat dr Allah SWT.

Insha Allah jika diberi kesempatan sy akan updat sikit2 psl psediaan 'sblm-semasa-slps' majlis. x ada la tips sgt. cuma sekadar pkongsian cerita shj heee :)

byeeeeeeeeeeeeeee.

 Bismillahirahmanirrahim....................

 =)

Saturday, June 1, 2013

::KL trip::

hai. saye baru balik dr KL. saye kat sane selame 5 hari 4 malam. (26 mei - 30 mei) bestkan? 

yayyyyyyyy. x smpai sminggu d KL tros la tripping ckp keyell.hahah. seronoknya ke KL. next time sy akan pegi lg Insha Allah (with husband hehe). utk honeymoon kali? wkwkkwkwkw

g KL utk hadiri majlis konvokesyen IPG kali ke-3 di PICC. turn sy ialah 28 mei 2013 iaitu Sidang 4 (2.15 pm - 5.00 pm). smbil menyelam minumlah airkan. smbl g knvo ambk masa la utk bjln2 d key elll. bknnya selalu dpt g sna. so dh pegi sna sbb ada tujuan, ambk la masa utk bjln2 cuci mata d sna. sgt adventerous sbb kami x pndai jalan d KL hahaha. TERIMA KASIH TEKNOLOGI KRN DGN BANTUAN ANDA KAMI SURVIVE D KL HAHAHAHA. cari jalan, cari hotel dan cari semuanya 90% bgantung dgn teknologi. (kami googled okeh!). hahaha

26 Mei 2013

sy g KL awal pagi 26 Mei 2013 with my friend Vivien. tensi btol sbb pd awalnya jadual raptai kami petang 27 mei n konvo sbnr 28 mei. sudahnya kami beli tiket 26 mei 2013 flight jam 11.45 am n djangka tiba pd 2.15pm d KLIA. ttba dgn senang hatinya pihak pngurusan tukar masa taklimt/raptai ke 26 Mei 2013 jam 2 pm. GILAAAAAAA. demi mnyempatkan diri, kami ubah tiket flight. kiranya mau ambk 25 Mei tp economy class sudah abes utk haritu. kalo mau tkr jg, kena ambk business class. GILAAAA x mampu weiiiiiihh. last2 tukar p 26 mei 2013 tp jam 6.05 am. cuma tmbh rm50 seorg. woahhhhhh. mula2 plan jugak stay KK 25 mei tu, tp tetiba my sis and abg ipar bmurah hati utk mhntr we all ke airport pd awal subuh 26 mei. kitaorg gerak dr ranau jam 3 pagi and dsbbkn x byk keta d awal subuh, kitaorg smpai btl2 dpn KKIA jam 4.59 am. heeeeeee alhamdulillah. after check in, we all g bekfas dulu. dlm jam 5.35 am, masuklah sy dan vyen d pintu pelepasan.

smpai d KL dlm jam 8.30 am.yg ni lagi lucu. punyaaaalaahhhh eksyen tauuu bergerak seolah tahu selok belok d KLIA. jalan punyalah dpn x tgk2 penumpang lain. dan hasilnya? kami LOST. hahah x jumpa mana tmpt ambk bagasi. bila tersedar sudah x tau, we all pura2 bdiri sambil cuba kenalpasti penumpang2 sekapal dgn we all. antaranya mcm pemain2 sukan tp x tau sukan apa (bola sepak, bola keranjang atau apa2 jenis bola) sekapal dgn we all from KK. so bila tpandang mereka2 ini bgerak d satu tmpt (kami assume ambk bagasi), pura2 kami bgerak pdhal sbnrny memfollow mereka. hahah tekaan benar apabila kami nmpk dorg mhala ke tmpt ambk bagasi. hiohihihi jauh bebeno tmpt ambk bagasi. kami mmg tgk2 papan tanda sekitar tp still cam x yakin sbb jauh sgt tmpt ambk bagasi. eh rupanya mmg jauh bjalan.hahahaha

then pjlnn d teruskn mencari keluar dr KLIA. sy n Vyen mmg sudah plan mau naik KLIA Ekpress. then misi seterusnya mencari d mana jalan menuju ke sana. bpandukan papan2 tanda, kami akhirnya mjumpai KLIA Ekspress d tingkat 1. we all pun beli laaa tiket. rm35 dan ambk masa 28 mins tanpa ada stop. bole jugak naik KLIA transit n lbh murah, cuma ada phentian la. 

smpai d KL Sentral, we all tros g check in hotel. Vyen sudah booked hotel d Hotel Sentral. RM140 per night for superior. but sadly waktu kami smpai hotel (dlm jam 10 lbh), receptionist kata blom bole check in sbb blm ada bilik available. sila dtg semula jam 2 pm tp barang2 bole tinggalkn d kaunter. adoyaiiiii tpksa la we all g salin baju (sbb pakai bju casual then kena tukar g baju rasmi: baju kurung+kasut hitam btutup) coz kami kena g raptai jam 2pm d PICC. seb baik tandas dia selesa. huhu. lepas tukar baju segala, kami bgerak semula ke KL Sentral. kali ni bjanji dgn Nina, housemate sy d Selanyau tuuuuuuu.

d KL Sentral terserempak pla dgn Puan Adilah dan suaminya. Oh ya Adel sudah preggo 2 months (more/less) tp still x nmpk perut la. tahniah Del =). so kitaorg sama2 beli tiket KLIA Transit utk turun d Putrajaya (PJ) Sentral.

Naik KLIA Transit dgn kwn2 mmg serupa kami wat 'train ini bapak kami yg punya'. hahahha x ramai penumpang so we all ambk seat 4 (2:2 berdepan). siap gelak2 cerita2 alangkah baiknya kalo d Sabah ada pengangkutan train camni. Ranau ke Sipitang sgt mudah x plu melalui jalan raya yg bbukit bukau da penuh selekoh. pastu gelak2 siap imagine mesti train Ranau-Sipitang mcm naik roller coaster bahahahha. belt berlapis2 kiri kanan pinggang kaki sbb pjlnn sgt menakutkan tinggi rendah selekoh sana sini. siap ada notice "ibu2 mengandung, org2 tua dan sesiapa yg ada pnyakit kronik d nasihatkn x menaiki train ini" hahahhaha. susah bh jalan especially ke Ranau. mmg pmukaan bumi bbukit bukau. x bole ada train camtu. huhu i envy KL. hey Kerajaan, silah majukan pengangkutan di Sabah Swak sbb dua negeri ini penyumbang kemenangan u all okeh d PRU 13 baru2 ini. huhhhhhhhh~

penat bgelak tawa sembang imagine ntah apa2, sampai la we all d PJ Sentral. pjlnn x habis lagiiiiiiii. PJ Sentral ke PICC pula ambk teksi. rm13.50. huuuuuuu

smpai d PICC btemu lg dgn rakan taulan. g mkn2 lagi smntara tggu raptai/tklimat jam 2.30 pm. makan x hengattt nasi2 kek2 pdhal pttnya perlu diet utk kawen. hoho.  selesai raptai we all bpulangannn. plan utk bjln2 malam tp penat bebbbbbbb. lps mandi jam 9 lbh tros landing! huhhhhhhhh

27 Mei 2013

awal pagi B da call gtau dia dlm pjlnn ke KL Sentral. B ambk direct flight Swak - KL pd malam 25 mei tu. dia stay tmpt makcik dia d Putrajaya. kbtln kazen B tu pn skli knvo dgn kami (tp dia 27 Mei sidang 1). so dia ikut g PICC. then dri PICC dia g PJ Sentral. then dr PJ Sentral g KL Sentral. siap sesat mencari hotel we all. haha. pagi tu dlm 10 lbh pagi we all gerak ke Masjid Jamek. kan d sna pemes dgn kemurahan kain2annyaaa. so sy kena la bljr jalan g sna sbb mmg plan utk bw parent g jenjalan d sna nt. hoho.

Naik LRT smuanya bgantung kpd papan tanda. tgk arah, tgk tmpt bhenti, tgk flatfom mana mau ikut bla2. smpai d sna call Nina sbb x sure jalan mana mau lalu jln. tp x dpt2 call, tpksa kitaorg main redah ja. haha smpai juga ke arah yg ingn di tuju. hehe. bjln d sekitar Msjd Jamek dr jam 10 lbh pagi smpaiiiii 2 lbh petang. kaki sudah lenguhhhhh. then mncari jalan pulang (Masjid Jamek LRT station).haha yg ni pun satu hal sbb kami sudah jauhhhhh berjalan (terasa jauh sbb sudah asyk bjln x tau berada d mn). disnilah pentingnya memilik telefon pintar! berbantukan navigation dlm hp, akhirnya kami dpt mencari d mn MJ's LRT station. hehe tq technology!

smpai KL Sentral, kami balik ke hotel jap packing barang sy. (barang2 B d hntr ole cuzzy dia sblh mlm). then naik KLIA transit g PJ Sentral. dr PJ Sentral naik teksi g Residence Hotel @ Uniten. arga rm30.00. igtkn uncle teksi tu salah sbb dia masuk UNITEN.rupanya hotel tu mmg dlm UNITEN haha. best hotel ni, rm130 per night tp rasa mewah. haha. 27 Mei pun masa my parent flight from KK. dorg tiket pcuma beb (bole d apply ole kakitgn kjaan yg mndpt plantikan sblm 1978 dlm 3 thn sekali). last daddy apply masa g knvo kakak 2008. so kali ni dia apply lg. alhamdulillah approved. mentang2 la tiket pcuma. harga pun bole tahan. rm1900 seorang mhflex-_-. so kalo 2 org rm3800, times 2 (return flight), rm7,600 RISAUUUUUUUUU. pdhal x ada beza pun dgn mhsmart. 

we all bjumpa d Residence Hotel. booked dua bilik. daddy n B, sy n mom. (oh whyyyyy x kawen lg masa niiiiiii =p =p =p). mkn mlm, then berehattttttt. my big day await tomorrow!

 muka x redi! ni smua keja B la suka snap gmbr candid ntah apa2.

 sudah redi. hehe

dpn cafe hotel

view from my room

 pass for my mom and dad

28 Mei 2013

kitaorg gerak awal ke PICC. dlm 10 lbh pagi sbb mau g ambk gmbr studio. kena ambk awal sbb kami sidang 4 (petang). kalo tggu smpai hbs sidang then br g bgmbr, susahlah. huhu. byk lg drama blaku d sna haha abaikan. sudah tu sy sgt panik sbb menunggu sorg kwn bgi pass masuk sidang 4. tiap sorg we all dpt 2 sidang shj. for sure for mom n dad. tp sy tetap mau my fiance masuk skali. so tpksa beli dr sorg kwn (kwn maya.x kenal pn). tggu pny tggu n bbrp kali call x smpai2. dlm jam 1.30 pm we all sudah kena suruh baris. adoyaiiiiiiii. seb baik sorg classmate sy penyelamat bila dia bbaik hati menjual satu pass masuk dia. huhu thanks pir! then B pun got his pass.

 
  daddy and mummy sblom bgerak ke PICC

tgh sebok bbaris tggu giliran masuk, ttba fon bunyi. abg Pizy call. dia mmg ada d sna sbb adik dia skli knvo tp adk dia 28 mei sidang 3 (pagi). dia kata dia pemandu g sna. dia tny ada d mn. call pny call then sy nmpk dia! woahhhhhhhh. 11 tahun x jumpa okeh! haha. satu2nya kwn yg msh ada dr group debat skolah menengah. yg lain2 smua sudah lost contact. bz dgn kehidupan msg2. tp smpt jmp jap sj. snap 2,3 pics, then abg pzy sudah bgerak pulang. sy pula msh menanti barisan masuk dwn.

with abg pzy!

 sekitar gambar studio

 smpt bgmbr smsa berbaris tggu turn msuk dewan.

 topi konvo sy sdg jatuh dr kepala haha

masa di nanti tlh pun tiba. majls konvokesyen IPG kali ke-3. alhamdulillah pngorbanan selama 5 tahun 6 bulan finally paid off. terasa pjlnn 5 thn stgh (Julai 2007 until Nov 2012) dgn penuh suka duka d IPG terbayar dgn bbrp saat naik ke pentas terima scroll. lbh bahagia disaksikan oleh org2 tsyg daddy, mummy and mr.husband to be. 

 dlm dewan

 snap pic sendiri lalalala

 =)

 wajah2 kesayanganku =)

 with ex rumet Yatoth

 saye menang moto. hahahahaha

 friendsssssssssss. selepas selesai konvo. seisi pemulangan jubah.

 lautan manusia

 hahahah ada kisah d sebalik gmbr in =p. daddy yg tlg snap smbl ckap "muka baru lepas bgaduh" hahahaha

ada beza okeh graduan IPG dgn IPTA. kami IPG Perguruan. klo yg d U tu IPTA Pendidikan. kami keluar mmg khusus sbg GURU tp bdk2 IPTA lbh luas dlm Pendidikan. mmg x adil kalau jaminan penempatan kami dmansuhkn. hbs tu kami mau keja apa selain GURU?? bdk2 pendidikan msh laku n bole apply keja lain. haih...

Pengajian Sosial Pddkn Rendah, 2nd class upper =)

tamat acara dlm jam 5 lbh. seb baik sudah booked teksi sedia. lps pulgkn jubah, gmbr2 sket then dlm jam 6 lbh we all gerak balik hotel. penatttttttt..!! makan mlm, then tdo! esk punya misi besar bjln2 d KL. heeeeeeee

29 Mei 2013

check out from Residence Hotel dkt jam 10 lbh. smpai di KL Sentral, sy n B g cari hotel dlu. then jumpa hotel, mummy and B g Poliklinik jap..then pjlnn bmula. spt yg d plan, sy bw fam g masjid Jamek. seronoknyeee we all bjln2 dan mbeli belah sesuka hati. penat bjln, daddy and B sudah x snggp teruskn pjlnn tp my mom msh excited bjalan. so daddy n B duduk melepak d kedai2 minum, sy n mom bjln mencari Sogo Shopping Mall. haahaha finally bjaya smpai d sna with our bare feet. woottt wottt. shopping lagi dan shopping lagi. daddy sudah bkali2 call barulah we all balik. kaki lenguhhhh beb jalan byk tp misi blm tamat lg sbb sy msh mau g satu tmpt lg iaitu... Berjaya Times Square. hahaha wajibbbbbb.

 sblom tinggalkn Residence Hotel

dlm jam 6 lbh we all balik hotel. then rehat tunaikn segala apa yg ptt, sy and B bsiap smula g Times Square. mom and dad sdh x larat bjalan haha. dlm jam 7 lbh B and I gerak ke BTS naik monorail. jenjalan2, bli bbrp stuff baju kain bla2, dlm jam 10 mlm we all gerak balik. singgah beli mkn jap, bw balik bilik, mkn, then balik bilik, mandi, solat tdoqqqqq...!! esk balik Sabah.

30 Mei 2013

g bekfas, minta receptionist carikan teksi, then dlm jam 9 lbh gerak ke airport. awal bebeno pdhal flight jam 12.55 pm. heee. smpai airport g check in, masukkn bagasi, then jenjalan sekitar airport mbeli 'roti airport'. daddy tjumpa dgn kwn2 dia lg d airport. dlm jam 12.10 pm, we all masuk gate pelepasan...

kami rupanya sama kapal dgn my parent. igtkn blainan kapal sbb dorg mhflex arga tiket total rm3,800 (one way KL-KK), sy ngn B pla mhsmart rm494.00 one way). punyalaah sy igtkn kapal we all asing2 pdhal terang2 num.kapal kami sama MH2614, waktu departure n arrived yg SAMA. sy seyes imagine ianya dua kapal yg berasingan hahaha. pagi sblom g airport brulah sy tau rupanya kami dlm kapal yg sma. hihihi

bye KL...

smpai KK dlm jam 3.30 pm. hujannnn. tp bestnyee dalam kapal tgk movie lg. hoho. smpai KKIA, sorg lecturer sdg menunggu.dia bg advanced wedding gift hehe. we all jmput dia tp dia x dpt dtg so dia tggu d KKIA utk smpaikn ucapan tahniah and bg wedding gift hehe. 

family B tggu juga utk htr keta. sy beli keta baru. Viva jerrr. sbb x snggup bw Persona d Swak. bapak Persona kuat mkn myk. sudahlah jarak tmpt tinggal sy ke skola agak jauh. dlm smggu bergelen2 mnyk persona minum. keja Persona ni asykkkkkk minum mnyk (sila imagine Persona minum mnyk okeh haha). mmg la sedap bawa laju tp 'sedap' jg tgk dia kikis duit kita wat isi perut dia. so beli Viva kurg sket guna myk. lgpun jln d Swak x mcm d Sbh yg bbengkang bengkok n byk selekoh. ok la ni beli Viva. monthly pun x hbs kalo guna elaun pedalaman tu. heeeeeee

 B drive

 roti airport

 msh bbalut plastik.hoho

Viva putih. msh guna number sama, 8730 =)

k la sekian dulu karangan pjlnn sy ke KL. lps ni bz sket. ada majlis besar Insha Allah. jmput2 dtg ya.heeeeeeee

byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

ps: hello June =)