Wednesday, May 30, 2012

::mother language::

sejak dua tiga hari ini sy asyk cuba bercakap dlm bahasa dusun. yes my race is Dusun. my dad is dusun, my mom is dusun so im a pure dusun. tiada campuran, bahagian, daraban atau tolakan bangsa2 lain spt bajau, murut, suluk, kokos etc. but sadly i cant speak fluently in Dusun. my problem is, sy boleh faham bila dgr org2 berkomunikasi dalam bahasa Dusun tp sy x boleh bcakap mgunakan tatabahasa yg betul dlm bahasa Dusun.haihhhhhhhh...

siang td my mom suruh sy sediakan makanan kucing. makan tengahari kucing. dgn bangganya sy ckap ngn dad,

"pangakan oku po tungou," then my dad wat reaksi senyum2 sambil geleng kepala menandakan salah ayat tu.

*pause. think again*

"ok intan tau suda yg betul. pakanon oku po tungou". and still my dad senyum and geleng kepala jugak.

Daddy: "ayat pertama Intan, maksud dia tu 'saya mau makan kucing,"
AHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHHAHA SERIOUSLY CANT STOP LAUGHING AT THAT TIME.

"ayat kedua Intan tu, maksudnya kucing yg akan kasi makan intan,"

WTHHHHHHHHH????!!! sy x pandai ckap Dusun!!

Daddy: "ayat yg betul, pakanonku po tungou. (sy kasi makan kucing dlu). mmg sikitttt sgt perbezaan ayat dlm Dusun. tp sikit itulah yg mengubah maksud ayat. sbb itulah Dusun ni susah sikit dipelajari,"

seriously Dusun languange, y u no easy to learn?

Tuesday, May 29, 2012

::it's tuesday!::


aahhhh..!! so awkward! ;p

Thursday, May 24, 2012

::don't leave me here alone::

hari ini telah selamat menduduki paper last utk semester ni, PSS 3113 penyelidikan tindakan I - Pengajian Sosial Pendidikan Rendah (Kaedah). xpyh la beriya nama penuh subjek.hahah. killer subject. killer kerrrrrrr? killer anak ayam la jugaaaaaa.oh speaking of 'anak ayam', hari isnin lepas (may 21), wktu sy otw balik Kgau from Ranau, (di Tambunan masa tu), sy telah menyaksikan satu kejadian yg SGTTTTTTTT menyedihkan iaitu, di hadapan sy ada dua ekor anak ayam telah dilanggar (sy x sure kereta mana yg langgar, keta dpn sy (waja-teksi), atau keta dpn teksi tu. waktu sy melalui jalan tu, seekor anak ayam sudah mati, dan yg seekor sedang menggelupur. TP PALING meyedihkan sy bila nampak ibu ayam berlari ke arah anak ayam yg sedang menggelupur tu (OK SERIUS SGT SEDIHHHHHHHHHH DAN SY TERMENANGIS MELIHATNYA!!!). sy perlahankan kenderaan dan lalu di bahagian tepi spy x melanggar lg anak ayam seekor yg sudah mati itu. waktu tulis cerita ni, sy tetiba masih rasa sedih T_T ... sedangkn binatang yg tidak berakal pun sygkn anak. wuwuwu. n skg sy juga sedih sebab akan tinggalkn asrama selama tiga minggu. sedihnya bila igtkn siapa akan bagi kucing2 makan depan bilik waktu ketiadaan kami. wuwuwuw semoga penginap2 KDC itu baik hati dan bgi kucing makan. sedih............. 

hmm.. cuti akan bermula esok. until 16 Jun. tiga minggu. cuti skola mmg dua minggu, tp IP mmg akan bercuti selama tiga minggu. kenapa? entahlah. tny kpd yg berkenaan. not me. sy hny insan yg menerima dan patuh pd arahan tempoh bercuti. seminggu lepas tu, (24 Jun), bermula pula seisi intern selama sebulan di skola sama kmi wat praktikum fasa III dulu. haihhhhhhhhhhh lemahhhhhhhhhhh dan malasssssssss laaaaaaaa situasi sebeginiiiiiiii. (belum mula cuti, sudah memikirkan kemalasan utk intern nanti).hahahaha. sabarrrrrrrrrrr...sabarrrrrrrrrrrr.... 6 more months to go, then i'll be leaving IPG Keningau. maybe forever. (xtau la kalo posting pun disini juga.haha). can't wait! but at the same time, a little sad utk bpisah dgn kawan2. 5 tahun setengah okay bersama2! menua bersama. bukan membesar bersama. sebab waktu membesar sudah tamat. hanya tinggal waktu menua. hahahaha. TUA.SEDIH!!!

ok, siang td sy oting with my friends. kami 5 ekor kesemuanya. keluar dgn beberapa tujuan. antaranya, cari baju mengandung utk my preggy sister. cari punya cari dan cari, x jumpa2 yg sesuai. last2 beli sj la apa yg ada. hopefully dia suka. kalo x suka, redha dan pasrah saja laaaaaaa. then g cari dress utk pakai tym g majlis perkahwinan Santa, my friend from IPG. (satu daerah; ranau). theme pkahwinan dia black and white. cari dan cari dress, juga tak jumpa yg sesuai. ada yg sgt panjang, ada yg sgt pendek (x sesuai dipakai jika  bertudung), dan ada juga yg muat2 di badan tp x menepati tema warna pula. last2 beli skirt panjang hitam and baju jenis blouse pendek (xtau la blouse sgt or tak). hopefully match bila pakai nanti. kena pakai tudung/shawl putih la sbb xkn pakai fully black from top to the bottom. mcm menghadiri funeral la pulak. x seswaaaaaaaaaaaaaiiiiiii~ hehehe. bestnya San sudah kawennnnn. bole mta posting tmpt suami (untung la! San dan suami dia asal dr kampung yg sama).  insya Allah 2 jun dpn, mau g majlis kawen Dalin pula. (my friend back when i was in SMKA Ranau). majlis dia di Tambunan. waaa ramainya kawan2 sy yg sudah bertunang, bakal berkahwin, sudah berkahwin, dan ada yg sudah menimang anak. bila pula turn sy ni?uhuk2. makcik semakin menua. sila pinang makcik cepat2. ku tak ingin sendiriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~ (HAHAHAHA)

sebut psl kawen, teringat pula dua hari lepas waktu kami sekelas dibelanja minum petang oleh tutor kelas. encik tutor telah btanya dgn sy: "intan mau posting beaufort la ni kan?". then cpt2 sy jawab "eh tidak la sir. ranau bahhhhhhhh,". then dia gelak2. dia kata lagi "kalo mau posting dekat dgn suami, hah kawen bulan 9 (september) ni. sebelum borang penempatan keluar. nanti bole isi posting sama tempat dgn suami,". sy jwb pla "eh tidak mau la sir. mau keja dulu. lgpun bkn sy yg kena pegi sarawak. syafiq yg kena pulang sabah, ikut sy,". hahahahah boleh pla gtu kannnn. bagi sj la boleeeeeeee~

ooh. keluar beramai2 mmg best. ditambah lg kalo kawan2 yg sama citarasa. berjalan sesuka hati tanpa ada arah tujuan yg jelas. pastu smpt argue mana tempat mau makan. msg2 x bole decide. hehe. lgpun kalo beramai2, bole g masuk fitting room then kuar tny kwn2 "yg ni okay ka?," "kalo yg ni?," "yg ni pula?," .. and so on.  satu lg kebaikan jalan beramai2, bole tau mana kedai2 yg baru buka dan kedai2 yg selama ni tak penah tau kewujudan dia. best3. juga, mudah terpengaruh dgn rakan2 yg membeli barangan yg pd mulanya dirasakan tidak menarik. tp bila tgk kwn2 lain beli, trus hati pun rsa benda tu cantik. peer influence.

 cantikkan gelang dan cincin ini. murah saja. from left; nin karen, Ng, vyen and me.warna hijau lumut mmg menarik, warna evil witch. hahahaha

okay la. dats all. sebenarnya mau tdo awal tp terasa blm mengantuk pula. haihhhhhhh kalo study, baru jam 9 mlm sudah menguap2. mata sudah berat. skg ni, sudah free x plu study, sudah jam 11++ mlm, mata masih segar bugar. dasarin pemalas! lalalalala. 

kajian: Mengetahui adakah faktor umur mempengaruhi tahap kemalasan seseorang.

Hipotesis Nol (H0): tiada perbezaan signifikan darjah kemalasan di antara seseorang yg berusia muda dengan seseorang yang lanjut usia.
Hipotesis Alternatif (H1): ada perbezaan signifikan darjah kemalasan di antara seseorang yg berusia muda dengan seseorang yang lanjut usia. 

berdasarkan hasil kajian secara kualitatif ke atas diri sendiri (data secara diskritif. telah dianalisis menggunakan verbal, pemerhatian, penelitian dokumen serta PENGALAMAN SENDIRI).

keputusan: Didapati semakin bertambahnya usia sesesorang, semakin meningkat tahap kemalasannya. malas wat segala2. malas study. malas bergerak. malas bersukan. malas ambik tau hal ttg perasaan dan hati. x peduli sudah semua tu. sudah tua, x plu peduli perasaan sendiri sgt. abaikan. pentingkn kebahagiaan org lain. malas untuk bermimpi because it's too late to change anything now. malas ada impian. malas ada kehidupan fairytale. malas mengingat kesedihan dan kedukaan serta mimpi2 indah yg x akan kesampaian sampai bila pun (spt dipinang anak raja). hahaha gurau jerr B. i want u only ;D . hmmm segalanya sudah dimusnahkan oleh keadaan realiti masa kini. mmg malas la dalam setiap aspek yg tlh dikenalpasti.

Kesimpulan: Semakin bertambah usia, semakin bertambah darjah atau tahap kemalasan seseorang dalam segala hal dalam hidupnya. Hipotesis Alternatif (H1) diterima. Hipotesis Nol (H0) ditolak.

hambikkkkkkkkkkkkkk..!!  hahahhahahhaa.

bye2 Keningau for 3 weeks. hello Ranau. HELLO HOME!!

utk halwa mata, nah =)









*kucing mmg suka bermain/melepak atas kotak2 my rumet. ni main hide and seek kot.haha*

gonna miss u cats. jaga diri k. see u all again three weeks from now. Insya Allah. be safe, stay healthy. pandai2 cari makan k. huhu :(

bye. balik ke rumah dgn semangat ingin berdiet ;p

Friday, May 18, 2012

::kawasan kejiranan idaman saya!::

tetiba la pula kan mau tulis psl benda ni. oh ya, im now currently at home. hi! hi! ... my next paper will be on next thursday (may 24). urmm lama lagi kan (DAN BLM MULA STUDY.SERIUS!!!). .. jadi memandangkn beza 1st paper ngan 2nd paper agak jauh, sy 'tpksalah' pulang ke rumah bg mengisi masa lapang. lalallalala~

ok, setiap org ada impian masing2 kan?. x kiralah impian perkahwinan ka, lelaki/wanita impian ka, or any kind of impian. for me, setakat ni sy x adalah pula impian perkahwinan bgmana, dan x ada lelaki impian sgt (bcoz already found one ;p). tp......... sy ada impian tentang kawasan kejiranan sy. eikkk... kwsn kejiranan? you mean rumah impian? ..NOOOOOOO. kawasan kejiranan impian. aahahahhaha boleh pulak. 

sy x berapa gemarkan kejiranan spt di bandar2. misalnya kondo. hmm berjiran tp x berapa berjiran. x kenal jiran sbb masing2 sibuk. sy juga x gemar kwsn kejiranan spt rumah teres atau rumah pangsa. (teres dan pangsa tidak samakan? entah..malas rujuk google. pdhal sy rasa benda psl rumah2 ni ada dlm subjek Kajian Tempatan. (ok malas buka buku full stop). kawasan kejiranan suasana kampung pula sy mmg x masuk impian sbb kawasan kejiranan sy sekarang mmg suasana kampung. come see yourself kalo x pecaya. rumah kayu + konkrit, dipenuhi pokok2, ada backyard, ada ayam kucing, dan dpn sblh kanan rumah sy (jauh sket la. dua minit berjalan kaki kot) ada sebtg sungai yg sy x penah g mandi pun. waktu kecik2 slalu g sana dgn kakak or kazens but skg sudah byk rumah2 dibina di kwsn tu. jd x penah la lg merayau smpai ke sana.

sy sgttttttt teruja dgn dua jenis kawasan perumahan ini. suburb, and... yg ni x tau nama tp lepas google bersungguh2 (sbb x tau exact nama so kena randomly googled), sy dpt tau nama tmpt ni Gaemi Maeul (Ant Village) di Seoul, Korea.

take a look, sururb.


*picture courtesy of mr.google.* OH MY GODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD sgt terujaaaaaaaaaaaa dgn kwsn kejiranan mcm ni. sgttt sukaaaaaaaaaaa!!! best gila kwsn2 mcm ni.  totally my fav. neigborhood. seronokny kalo dpt tinggal di kawasan perumahan mcm ni. cth fav.neighborhood juga ialah dlm cerita Desperate Housewives and Cougar Town. 

ok, kwsn kejiranan impian sy yg kedua ialah... Ant Village, di Seoul, Korea.

 
so idaman hati! 



 bestkan kalo suasana camni. sy rsa sy akan selalu keluar utk berjalan2 di sni.

copy from here. honestly sy LEBIH SUKA ANT VILLAGE compare to suburb. idk why, tp sy rsa sgt aman dan gembira if i ever live in this neighborhood view. sgt teringin punya kwsn kejiranan mcm ni.

hmm...adakah ianya boleh dijadikan kenyataan, atau impian hny kekal mjdi impian semata2 selamanya... xtau la.. hehehe

bye! off to bed.

Wednesday, May 16, 2012

::midnight thinker::

I just finished taking paper edu 3107 - bimbingan dan kaunseling kanak-kanak yesterday. as usual, will only start a revision few days before the actual paper. adalah baca2 sikit ttg teori2 kaunseling. antaranya Teori Rasional Emotif Behavioural yg di asaskn oleh Albert Ellis (x igt pula tahun berapa. sori mr.ellis!). antara kenyataan dari teori ini ialah, masalah yang dihadapi manusia adalah disebabkan dari tiga sumber utama iaitu pemikiran, emosi (perasaan) dan tingkahlaku. terutamanya emosi yg seterusny diterjemahkan kpd tingkah laku negatif (maaf sy salin ni berdasarkan pemahaman sendiri semata2. correct me if im wrong). 

antara tujuan kaunseling dibwh teori ini ialah utk membolehkan manusia membezakan pemikiran rasional dan tidak rasional. kdg2 pemikiran x rasional itulah yg menjejaskan cara kita berfikir, menyempitkan pandangan kita, serta menyebabkan kita melakukan tingkah laku yg tidak wajar. funny thing is, sy rasa sy plu menjalani kaunseling di bawah teori ini. sbb kdg2 (errr confession, sebenarnya selalu!) sy berfikir secara tidak rasional. kdg2 sy menyoal "why these things happened to me?," "why i cant have what they have. i want to be like them,". "why everyone's life is getting better while mine is forever static". too many 'whys' makes me sad. makes me think how unhappy and unlucky i am compare to others. how everyone always get what they want, but im forever like this; empty and hopeless. all these questions gives no answers, drives me nowhere. and the more i think about it, the more miserable i feel. 

tp, bila sy cuba berfikir menggunakan fikiran rasional (dunno whether it's working or not ;p), sy spttnya tidak mempersoalkan all these things. as a muslim, wajiblah sy mempercayai bahawa setiap yg berlaku itu ada hikmahnya. Allah sebaik2 perancang hidup kita. Yg menjahatkan fikiran, yg menyimpangkan fikiran, yg membawa perasaan tidak bersyukur dan yg sentiasa mahu meminta lebih datangnya dari bisikan syaitan, serta pengaruh fikiran tidak rasional (;p). jadi sy berusaha mengingatkan diri sendiri supaya jangan banyak bertanya "kenapa ini terjadi kepadaku" sebab pertanyaan2 "kenapa" itu seolah menyesali dan tidak meredhai apa yg diberikan pd kita. haruslah berusaha membezakan percayaan rasional dan tidak rasional kita. sy sedar akan hal itu, namun sebagai manusia biasa yg penuh kelemahan dan kekurangan, kdg2 sy x dpt lari berfikiran negatif, menimbulkan persoalan2 tidak rasional, dan seterusnya kalah dgn emosi sendiri. 

but then... 
 
Abul Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Abu Dzar r.a. berkata:
“Saya dipesan oleh junjunganku Nabi Muhammad s.a.w. tujuh macam yang tidak sampai saya tinggalkan dan tidak akan saya tinggal semua itu iaitu: ..(antaranya..)
..."Saya dipesan supaya selalu melihat kepada orang-orang yang dibawahku dan tidak melihat pada orang-orang yang diatasku"...

banyakkan bersyukur. Alhamdullah. Thank you Allah for this life :)

ps: compare to others life for instance Palestinian, masalah2 hidup dan perasaan sy sgtttttttt la kecil, malah lebih kecil dari sezarah kuman!

ps: it's 2++ in the morning but im still not sleepy. terbiasa stay up late night utk study kot ;p (x pyh nk beriyeeeeeeee study sgttttttttttttt!!)

Tuesday, May 8, 2012

::can't think any title for this post, so just name it 'puzzle'. why? there, think why it called 'puzzle'::

i know now it is 1.++  am. I should be in bed. rest, sleep and maybe dream. but no, I am still in front of my lappy (explains why my eyes vision is getting worse day to day!). i am now downloading O.U.A.T latest episode. still hv to wait about less than 20 minutes, with internet speed is quite extraordinary. jarang berlaku situasi line internet yang baik, up to 100++kb per secs. to get a good internet speed,  i'll have to wait until late night when everyone is asleep. tiada persaingan line.

today (i mean yesterday, on monday) i suppose to went out with my rumet but suddenly something came up and i have to go out alone. tak apa la, got company or not, still hv to go out sbb belum bayar keta for april. due date may 10. haih. 

but good news is, ambank keningau sudah membesarkan cawangan mereka (i mean they increase the size of bank) dan bertambah beberapa kemudahan spt; CASH DEPOSIT. omg sooo sukaaaaaaaa bcause from now on, i dont have to take a number and queue to pay a car's loan. i can pay anytime i want. but still, kena dtg bank tu la. whyyyy ambank still doesnt hv on9 banking for new account type. hu....hu....... sebenarnya agak gerun masuk kwsn ambank dan sekitarnya because the road is sempit and always busy. orang slalu x mau kasi chance keluar dari simpang. gerunnn kena tgk keta dari kiri, kanan, kiri, kanan and so on. lepas tu panik btambah bila tgk belakang line keta menunggu utk keluar semakin panjang. msti dorang sudah sumpah seranah org dpn tu sbb x pandai ambk peluang selit2 keluar simpang. sy msh takut bw keta di kwsn2 sibuk. i need B......... (SHUT UP!)

mula2 ralat x ada kawan keluar (i even think to ask any friend to accompany me). but then, like barney stinson says "i can turn this around!,". so i turn the situation around. from unhappy to happiest. haha. HOW? by SHOPPING.

yep, shopping. not just window shopping, but an actual shopping. dgn hanya bertemankan naluri (CISSS!) dan gerak langkah diri sendiri, i successfully bought 3 pieces of clothes. (habis la. cakap dgn B cuma mau beli 1 to dua helai baju sj.heeeeeeeeeeeee).

adakah penyakit lama kembali berulang? suka membeli belah baju2 comel? i think dalam setahun dua ni, sy jarang beli baju. sbb kurang minat dan kurang yakin dgn diri yg semakin membesar. macam baju tu x muat, baju ni x sesuai bla bla. but today, i dont know where i got a strength (-_-) to buy not one, not two, but three pieces of baju yg comel2 (bagi saya la). lalallalla seronoknyaaaaa. (masa sy menulis perenggan ini, O.U.A.T ep.21 sudah selamat di muat turun.thank God). tp alang2 menyeluk pekasam, biarlah sy habiskn entry ini ok. 


 belian wajib almost when everytime i went out. makanan kucingggg. i love cats, i love most of cute creatures. antara sebab lain kenapa sy selalu bagi kucing makan2 (dpn bilik kami sahaja),because every year, kucing2 di asrama akan bertambah membiak sesuka hati mereka tanpa ada birth control (apakahh). jadi kucing2 ini kurang bertanggungjawab dan membuang najis mereka di merata2 tempat. (mgkn sbb diaekor ni tidak bertuan mybbkn diaekor x berdisiplin - no offence kucing2 terbiar.huhu). almost every year since we live here, we were 'harassed' by bau2an dari najis2 kucing ini. paling tensi bila diaekor buang segala sisa2 kumuh dan tinja DEPAN BILIK. sengsara okayyy dgn bau2annya. though i love cats, but this manner is unforgivable. we have to teach them a lesson. not by harm them bcoz they're no human. they can't think like human does. so what we can do is......... FEED THEM IN FRONT OF YOUR ROOM. why? BECAUSE THEY DON'T POOP WHERE THEY'RE EAT. see? not only kita dpt pahala (insya Allah) sbb memelihara haiwan, but also, mengelakkan bilik kita menjd mangsa tempat pembuangan najis mereka.happy eating cats.

eh lupakn kisah makanan meow2. now let's see baju2 yg berjaya sy beli semalam. yeayyy me!

 bcoz i think it's cute.

 this one will wear with white inner. 

i rarely have a teal color's clothe. so i decided to bought dis one.

 and pair with this blue inner.

 and the result will be like this ;)

shopping alone is actually kinda fun. x plu rush utk memilih dan mencari barang, bole pilih2 baju>masuk fitting room then>eh x muat la ~ as much as u want. x plu risau dan x plu fikir "cepatt. cepattt. someone is waitinggg" dan sebagainya. i think, maybe, next tym when i wanna go shop again, i'll go alone. x menyusahkan mahupun disusahkan. (B, if u ever read this, u shud know dat u're not my fav. person to go shopping with. u're impatient and u don't like waiting. sorry dear! but ILY still.) hahahaha. but when u marry me (insya Allah one day later), u hv no choice but to bear with me when i go shop. lalalala.

ohhhhhhhh. btw, starting this month (may 2012) until forever ('forever' is in small size bcause im afraid this is not gonna last), our school (IPG kgau) akan memulakan kempen 'tanpa polisterina'. to save our mother earth. jadi salah satu caranya ialah cafe tidak akan menyediakan tapau polisterine kpd pelatih2/pensyarah2/staffs or whoever yg berniat mahu menapau makanan. maknanya, tiada polisterine, kenala bw tempat bekal sendiri. entah kenapa sy tertarik dgn kontena ini. cute kan.

 seriously im not a big fan of angry birds, never play one. but this bekas makanan cute beyond words. tapi x perasan harganya mahal rm17.40. gila la! serius x 
tgk harga sgt waktu beli. sekali imbas mcm nampk rm11.40 tp rupanya rm17.40 +___+ ..nasi sudah menjadi bubur. cuma perasan harga waktu kemas2 barang di bilik td.

but i dont regret bought it. tgk rupanya ada bekas utk sudu and garfu lagiiii. sedia ada di situ. comelkannnnn. lovey doveyyy. lalalallala ;p

ok jam sudah 2++ am. the bed next to me now have a sore throat bcoz it keeps calling me since few hours ago. ok ok bed. im coming to u rite now! 

nite. or shud i say, dawn?

haha. bye.

ps: looking from the clothes i bought, sometimes i forgot dat im not a teen anymore, but still dress like a teen. hahaha... it's okay, the grown up styles will come, one day eventually ;)

Monday, May 7, 2012

::monday's decease::

source: as stated

Saturday, May 5, 2012

::sy termakan semut, kot?::

lately sy byk sgt lupa benda. sudahlah pelupa, agak byk tersasul cakap. for instance, td sy bckap ngan mom and sy mau sebut "dua helai," tp sy tdgr di tv sebut 'Anuar Zain', trus sy tcakap "dua zain," .. APAKAH???!

(dan sy skg cuba mengingati sesuatu but cant recall what)

cth lagi, siang td sy oting ngan mom, dua kali tpksa bpatah balik rumah SBB TERTINGGAL BARANG. kali ptama wktu mom sudah bw keta kuar dr pagar, dan kali kedua ketika sudah bbrp jauh dr rumah. (mom sudah bising, kena bpatah balik 2x!!)

juga, sy asyk2 tlupa soalan2 utk B. sblm2 tu igt, then bila start type text, terus blank dan x igt apa2. kena bfikir berkali2. lps tu tetiba rasa mau marah diri sendiri sbb bole2 tlupa benda yg mau ditny. WHY AA??!!

wktu dinner td, mom tny "knp intan ni byk betul benda lupa. byk benda intan fikir ka ni?," ... hmmm x tau la. mau ckap byk tu, x la juga. tp entahlah.

sy SGT RISAU. exam sudah hampir. gimana harusssssssssssss hadapiiii. PELUPA. SEMUT MANALAHHHH YG SY MAKAN NIIII..!!!

btw, ada beberapa ketul wifi berada disekitar kejiranan sy. sy cuba2 la konon connect, but none of them working. 


source: megustamemes.tumblr

doakan sy dpt mengingat semula dgn baik.

Thursday, May 3, 2012

::life like this::

my handsome fren is back there. (the one with 'peace' sign) lalalala

he's still there!

and still there TROLOLOLOL

 now he's not there anymore

kikikiki~

hihihi. perasan sgt comel dgn gambar ini. TQ rumet for capturing my pix using ur phone. bese la hp i sgt classic. ambk gmbr pn x ble. edited using picasa. lallalalalalala i think i shud buy a new spec, just like this. (sbb sy rsa comel? bluewkekwkdjcjs) hahahahha 

gtg. got class at 2 pm. HAIHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHh (LONG SIGH!!!)

bye. i miss my B. miss him muchasssssssssssss.

Tuesday, May 1, 2012

::love that we can not have is the one that lasts the longest, hurts the deepest and feels the strongest::









..sometimes, love means letting go ;)

original source: HIMYM s7, ep.4